Pris Från. 9800 SEK

THAILAND, SYDOSTASIEN

Räddningscenter för skadade vilda djur i
Thai Mai Ruak

Thailand bjuder på fantastiska naturmiljöer med sprudlande djurliv, fascinerande kulturer och enorm gästfrihet. På detta djurprojekt i Thai Mai Ruak är du som volontär delaktig i arbetet med att rehabilitera djur för ett liv i det vilda igen. Djuren som kommer till hit har antingen levt som illegala exotiska husdjur eller skadat sig i det vilda. Räddnings- och rehabiliteringscentret är ett tillfälligt hem för makaker, gibbonapor, både små och stora kattdjur, krokodiler, exotiska fåglar och kragbjörnar. På centret finns också två hundflockar som volontärerna turas om att ta hand och om.

I nationalparken där centret är beläget finns också ett rehabiliteringscenter för asiatiska elefanter. Under dina volontärveckor har du chans att delta i arbetet med elefanterna där.

Projektets syfte

Projektet startade 2001 med målet att hjälpa vilda djur som levt som illegala exotiska husdjur eller skadat sig i det vilda. Ofta kommer djuren till centret från hemska förhållanden och vanvård. Projektet vårdar och rehabiliteras djuren med syfte att återföra dem till det vilda, eller leva under så naturliga förutsättningar som möjligt på centret. Centret arbetar även med att sprida kunskap om vikten av naturens mångfald och ekologiska sammanhang.

Volontärarbete

Personal och volontärer huvudsakliga arbetsuppgifter är förse djuren med mat och se till att de får i sig tillräckligt med vätska. Du arbetar sex dagar i veckan från morgon till kväll (ca kl. 18:00), med en längre lunchrast inräknat. Vilken dag i veckan du ska vara ledig, väljer du själv när du är på plats på centret.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Mata djuren
 • Hålla rent i djurinhägnaderna
 • Hjälpa till vid byggande av bon och inhägnader till djuren
 • Underhållsarbetet av centret i stort
 • Assistera djurskötarna vid vård av djuren
 • Jobba med återplantering av skog
 • Föreläsa och utbilda skolelever som besöker centret

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Bangkok med ankomst söndag mellan kl. 05:30–14:00, dagen före dina volontärveckor startar. Anländer du efter kl. 14:00 behöver du ordna övernattningen i Bangkok på egen hand. Din hemresa bokar du till lördag alternativt söndag efter dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

På flygplatsen möts du upp av personal från projektet. Du åker sedan till projektet, cirka 2–4 timmars resa från Bangkok, beroende på trafik. Transfer från projektet till flygplatsen inför din hemresa står du själv för.

Dina volontärveckor startar med en introduktion om thailändska seder och förberedelser inför din tid på projektet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i små bungalows med enkla rum som delas utav 2–4 volontärer. Alla bungalows har ett badrum med västerländsk toalett och kallvattensdusch. Vid huvudbyggnaden finns det också extrarum, som delar badrum och toalett. Alla rum har en fläkt.

I huvudbyggnaden finns det ett gemensamt sällskapsrum med TV och DVD-spelare om du vill se på film och umgås med de andra volontärerna.

MÅLTIDER
Tre måltider om dagen ingår. Lunch och middag tillagas av thailändska kockar, främst thailändska rätter. Vegetariska/veganska, laktos- och glutenfria alternativ går att ordna. OBS! Måste meddelas innan avresa. Men är du allergisk mot nötter kan projektet tyvärr inte garantera att maten inte innehåller nötter.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din lediga dag är det fritt fram att utforska Thailand på egen hand. Vill du göra utflykter hjälper projektkoordinatorn dig gärna med tips om resmål och aktiviteter. För dig som vill njuta av sol och bad ligger badorterna Hua Hin och Cha Am cirka en timmes resa från projektet.

Du kan besöka Thailands största nationalpark, Kaeng Krachan, ca 40 kilometer bort, för att njuta av solnedgång från en av restaurangerna på plats. En verkligt häftig upplevelse är en heldagsutflykt till Kuiburi National Park, för att åka runt i parken och speja efter några av de 230 vilda elefanterna som lever där.

Närmsta by hittar du ca 10 minuters gångväg från projektet. Här finns en del butiker där man kan köpa snacks och dryck och tre internetcaféer med bra uppkoppling. Varje måndag och söndag är det kvällsmarknad i by, där du kan köpa mat, kläder och andra småsaker.

Upplev mer i Thailand

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar den till oss, vi skickar den sedan vidare till Thailand som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare kan du stanna i Thailand upp till 30 dagar utan visum. För vistelser över 30 dagar ansöker du på egen hand om visum på Thailändska ambassadens hemsida. OBS! Gör din visumansökan i god tid före din avresa.

sök visum här


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

SWEDEN ABROAD

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Thailand. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål.

OBS! Vaccination mot Difteri, Stelkramp, Polio, Hepatit A och B är ett krav från projektet, utan dessa vaccinationer kommer du inte tillåtas arbeta på centret.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev