Albanien

Våra aktuella projekt

Albanien är en okänd pärla längs medelhavet. I Albanien finns möjlighet till både skidåkning samt sol och bad. Landet är också känt för sitt rika djurliv.

I huvudstaden Tirana har vi nu möjlighet att erbjuda dig volontärarbete i en trygg miljö med givande och stimulerande arbetsuppgifter.

Natur/Sevärdheter

Dajtiberget
Från Dajtiberget får du en magnifik utsikt över staden Tirana.

Berat och Gjirokaster
Dessa två städer finns med på Unescos världsarvlista pga den gamla vackra arkitekturen som bevarats trots förändringarna efter kommunismens fall.

Sol & bad

Det finns många vackra medelhavsstränder i Albanien.
Du kan t ex besöka Dhermi som ligger nära den grekiska ön Korfu på den Albanska Rivieran.
Andra vackra sandstränder hittar du i Ksamil och Saranda!

Kultur

Durrës amfiteater
Den tredje största amfiteatern på Balkan. Stora delar har förstörts av jordbävningar, men det pågår stora renoveringsprojekt. Amfiteatern var byggd för uppvisningar av strider mellan gladiatorer samt av exotiska djur och beräknas ha rymt 20 000 åskådare under sina storhetsdagar under antiken.

Slott
Det finns slott i de flesta albanska städer som du kan passa på att besöka. Några exempel är Petrela nära Tirana eller Rozafa nära Shkodra. I nationalhjältens Skanderberg hemstad Kruje finns även Skanderberg slott med tillhörande museum.

Väder

Albanen har ett behagligt medelhavsklimat. Vid kusten är det för det mesta varmt.
På vintrarna ligger medeltemperaturen runt 7 grader och somrarna runt 25 grader. I de bergiga delarna i öst kan det dock förekomma mycket nederbörd och kalla vintrar.

Priser

  • Middag på lokal restaurang: ca 43 kr
  • Vatten (1.5 l ): ca 4 kr
  • Läsk (33 cl): ca 8 kr
  • Lokal transport (Taxi 1 km): ca 36 kr

 

Prata med en tidigare volontär

Skulle du vilja komma i kontakt med en tidigare volontär? Vi har ett stort register med tidigare volontärer som gärna hjälper dig och kan ge dig viktig information inför din ev. resa.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev