Pris Från. 7800 SEK

ALBANIEN, EUROPA

Gatubarn i förort till huvudstaden Tirana

Albanien med sin fantastiska medelhavskust och rika kulturliv är ett spännande land för dig som vill volontärarbeta men inte vill resa så långt bort. Detta barnprojekt i landets huvudstad Tirana hjälper gatubarn och utsatta barn, oftast med romskt ursprung. Barnen kommer till centret för att göra sina läxor, delta i undervisning och avkopplande aktiviteter men även för att äta. Här kan du som volontär göra skillnad för barn som har det svårt.

Projektets syfte

Projektets syfte är att öka det kulturella utbytet mellan volontärer och barn/ungdomar i Albanien. Projektet gör det möjligt att tillsammans med volontärer bidra med undervisning, läxläsning, social samvaro, lek och pedagogik för utsatta barn i Tirana utkanter. Här finns ett akut behov av volontärer.

Volontärarbete

Community-centret för barn ligger i en förort till Tirana. Centret välkomnar speciellt utsatta barn och gatubarn från olika områden i stadens utkanter. Barnen har för det mesta romskt ursprung. Omkring 40–50 barn deltar i programmen på centret. Barnen kommer hit för att för att göra sina läxor, delta i undervisning och aktiviteter men även för att äta mat. Som volontär behöver du vara kreativ, passionerad och gillar att arbeta med barn. Dina arbetstider är 9:00–16:00, med lunchrast mitt på dagen.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Undervisa i engelska
 • Hjälpa barnen med engelskläxor
 • Organisera roliga lekar och aktiviteter
 • Hjälpa till i köket med att förbereda måltider
 • Umgås med barnen

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Tirana med ankomst söndag (gärna dagtid), dagen innan dina volontärveckor startar. Hemresa bokar du till söndag då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

En representant från projektet möter upp dig på flygplatsen och tar dig med till ditt boende. Transfer tillbaka till flygplatsen inför din hemresa ingår inte i resans pris, men personalen på projektet hjälper dig med att ordna lämplig transport.

Dina volontärveckor startar med en introduktion som tar upp grundläggande information om projektet samt kultur och vardagsliv i Albanien. Du får också en rundtur i Tirana. Under rundturen besöker du också några historiska byggnader som Nationalmuseet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i ett volontärhus. Beroende på hur många volontärer som bor på volontärboendet samtidigt kan du få dela rum.

MÅLTIDER
Frukost ingår och serveras på volontärboendet. På boendet har du också tillgång till kök för att laga egen mat.

Lunch och middag ingår inte i resans pris. Mat kan köpas billigt på lokala caféer och marknader. Det finns gott om ställen att prova albansk mat på.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna och upptäcka Tirana. Du kan också göra utflykter för att se mer av Albanien. I kuststaden Durrës hittar du till exempel den största amfiteatern på Balkan, som sägs vara 2700 år gammal. Albanien erbjuder också vackra sandstränder med bad och lata stunder.

Upplev mer i Albanien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar den till oss, vi skickar den sedan vidare till Albanien som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Albanien för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare krävs inget visum för inresa till Albanien för vistelse under 90 dagar per varje sexmånadersperiod. OBS! Ditt pass ska vara giltigt i minst tre månader efter din inresa i Albanien.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

​Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Albanien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev