Pris Från. 12400 SEK

KENYA, AFRIKA

Kvinnors och flickors rättigheter i Lunga Lunga

Ett par timmar inland från Kenyas fantastiska kust ligger byn som är destinationen för ditt volontärarbete. Här kan du som volontär göra en enorm insats för kvinnors rättigheter i Lunga Lunga. Du hjälper, stödjer, utvecklar och undervisar kvinnorna i Lunga Lunga och byarna Perani och Godoni. I det här projektet är viktigt att du känner sig bekväm med att hålla föreläsningar och prata inför grupp, om allt från företagande, hygien till familjeplanering. Dina uppgifter som volontär i projektet varierar och utgår ifrån din erfarenhet och utbildning men garanterar fantastiska möten med människor som kan bli dina vänner för livet. Ta chansen att vara med och göra skillnad för kvinnor i Kenya, samtidigt som du får uppleva ett av Afrikas mest spännande länder!

Projektets syfte

Projektet arbetar med att genom utbildning stärka kvinnors rättigheter i Lunga Lunga, och deras ställning i samhället . Kvinnor på den kenyanska landsbygden har oftast inte samma möjlighet att gå i skolan, och hamnar lätt i en beroendesituation. Genom att göra det möjligt för dessa kvinnor att lära sig läsa, skriva, räkna och kanske prata engelska, kan de stärka sig själva och förbättra sin situation.

Volontärarbete

I det här projekt kan du genom undervisning och engagemang verkligen göra skillnad för kvinnors rättigheter i Lunga Lunga​. Här kan du som volontär bidar med dina erfarenheter som utgår från antingen arbete eller studier. Du arbetar tillsammans med kvinnor i Lunga Lunga och från byarna Perani och Godoni, och ditt arbetsschema varierar dag från dag. Beroende på dina erfarenheter kommer ni på plats göra upp ditt schema.

De kvinnor och flickor är mellan 4–60 år, därför kan också en dag börja med att lära de yngre flickorna alfabetet och sedan förklara budgetuppföljning till kvinnorna med egna affärsrörelser.

Exempel på volontäraktiviteter:

 • Undervisa i engelska, matematik, historia
 • Ekonomi och företagande
 • Föreläsa om hygien och barnavård
 • Familjeplanering och familjerelaterade ämnen
 • Hjälpa till med jordbruk
 • Hålla fotbollsträning

Dina arbetstider ca 8 timmar måndag–fredag och lördagar ca 4 timmar. Dina är uppgifter i projektet är inte ristade i sten. All form av hjälp uppskattas, kan du bidra med t.ex. att utveckla metoder, arbetsuppgifter eller något annat tas det emot med öppna armar.

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Mombasa med bokad ankomst tisdag (helst runt 11:00–14:00) då dina volontärveckor startar. Och hemresa tisdag då din volontärtid är avslutad.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer

På flygplatsen i Mombasa möts du upp av vår kenyanska kontaktperson, landar du sent på kvällen övernattar ni på ett enkelt hotell i Mombasa, innan ni tillsammans tar den 3 timmar långa bussturen till Lunga Lunga. Övernattning och bussresa ingår i resans pris.

OBS! Transport från projektet tillbaka till flygplatsen ingår inte i resans pris.

Introduktion

På plats i Lunga Lunga får du en introduktion då du lär dig mer om Kenyas seder och traditioner. Ni pratar också om vad du har att vänta dig av din tid som volontär på projektet.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
I Lunga Lunga bor du på projekts område. Du bor i en så kallat ”banda”, ett litet stenhus med ett rum. I varje ”banda” finns en säng, separat golvtoalett, tvättmöjligheter, myggnät och fläkt. Elektricitet finns men vatten hämtas från brunnen. Boendetcentrat har lokal kenyanskstandard. Här finns också gemensamma undervisningslokaler, kök och matrum.

MÅLTIDER
Du äter frukost, lunch och middag tillsammans med de andra volontärerna och ibland personalen i centrets köksdel.

WI-FI / INTERNET
Wi-Fi finns på plats under tiden som generatorn är igång. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand eller bara njuta och ta det lugnt. I Lunga Lunga finns en liten marknad med ett par butiker. Ett par mil från Lunga Lunga ligger den populära stranden Diani beach. Här kan du bada, åka på snorkelturer eller dyka med delfiner. Du kan också besöka Mombasa, en livlig hamnstad med vackra gamla kvarter och spännande basarer. Till Mombasa tar du dig lätt med taxi eller lokalbuss.

OBS! Om du vill göra någon längre utflykt kan du ta extra dagar ledigt, om du diskuterat det med projektledaren i förhand.

Upplev mer i Kenya

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Kenya som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt turistvisum (tar ca 7 dagar), innan du reser till Kenya. Priserna kan ändras men räkna med 50 USD för ett turistvisum. Kostnaden för visum ingår inte i resans pris. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst från Kenya.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

SWEDEN ABROAD

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Kenya. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev