Pris Från. 12400 SEK

KENYA, AFRIKA

Samhällsprojekt i Maasaibyn Enkokidongoi

Maasaierna är Kenyas mest kända och färgstarka folkgrupp. I ett av Afrikas mest fascinerande länder får du som volontär möjlighet att arbeta bo och arbeta i en maasaiby, och få inblick i maasaiernas fantastiska kultur. Alldeles nära gränsen till Tanzania ligger byn Enkokidongoi i ett av Kenyas fattigaste områden. De flesta som bor i området är maasaier som lever av små enkla jordbruk, och här tillämpas fortfarande många gamla traditioner och seder. I detta unika samhällsprojekt i Maasaibyn Enkokidongoi kan du som volontär hjälpa till att undervisa i den lokala skolan, synnerligen intressant upplevelse då du får hjälpa skolans lärare med undervisningen. Klasserna kan vara upp till 50 elever! Så all hjälp är välkommen. Volontärer kommer bara att jobba i klasser där elever lärt sig engelska. Pedagoger eller andra duktiga volontärer kan såklart själv ha egna lektioner om de vill.

Projektets syfte

Sedan 1970-talet har vi svenskar besökt området. Men ett organiserat hjälparbete startade först 2002 då Noontoto Primary School byggdes, idag med 8 klasser och 500 elever. Idag hjälper Stiftelsen Enkokidongoi 70 elever  i Secondary School, och ytterligare ca 25 i College.

Volontärarbete

Exempel på volontäraktiviteter:

  • Undervisa i den lokala skolan
  • Har du goda kunskaper inom snickeri, elektricitet, trädgårdsarbete så uppskattas detta. 
  • Hjälpa till med enklare odling
  • Hjälpa till på träningarna för byns aktiva fotbollsklubb

I Enkokidongoi är det bara ditt engagemang som sätter gränserna för ditt volontärarbete! På projektet arbetar du 5 vardagar i veckan, och inte mer än 6 timmar per dag. 

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Nairobi med bokad ankomst måndagen då dina volontärveckor startar och hemresa på helgen efter din volontärtid är avslutad.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer 

Personal från projektet möter upp dig flygplatsen i Nairobi kommer personal. Tillsammans åker ni till projekt nära staden Namanga, cirka 15 km från gränsen till Tanzania. Transfer till projektet ingår i resans pris. OBS! Transport från projektet tillbaka till flygplatsen bekostar du själv, cirka 250 kronor.

Introduktion

Din vistelse börjar med en introduktion. Du får information om projektet och dina nya omgivningar.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
I Enkokidongoi bor du ien renoverad villa som ligger alldeles intill Noontoto Primary School. Huset har tre dubbelrum med vattentoaletter. I ett annex finns ytterligare ett rum och varmvattensdusch. Huset har ett modernt kök med kyl/frys och gasspis samt ett stort vardagsrum. På gården finns också en utomhusveranda.

MÅLTIDER
3 mål mat lagas av en kock 6 dagar i veckan och serveras i det stora köket. På söndagarna får du laga egen mat eller äta i en av byns små restauranger.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att utforska omgivningarna på egen hand eller bara njuta och ta det lugnt. I Mailitisa finns en liten marknad med ett par butiker. I närliggande Namanga finns större marknader och några hotell med god standard. Dit tar du dig lätt med taxi eller lokalbuss.

TIPS! Om du vill göra någon längre utflykt kan du ta extra dagar ledigt, om du diskuterat det med projektledaren i förhand.

Upplev mer i Kenya

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Kenya som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Kenya för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svensk medborgare ansöker du om elektroniskt turistvisum (tar ca 7 dagar), innan du reser till Kenya. Priserna kan ändras men räkna med 50 USD för ett turistvisum. Kostnaden för visum ingår inte i resans pris. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst från Kenya.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

SWEDEN ABROAD

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Kenya. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev