Pris Från. 14900 SEK

NAMIBIA, AFRIKA

Primärvård på landsortsklinik i Omaheke

Följ med till östra Namibia och en klinik i en lantlig by i regionen Omaheke. Här kommer du som volontär att hjälpa till med att ge primärvård till lokalbefolkningen i samhället och omgivande områden. På kliniken arbetar du tillsammans med 2 läkare och en sjuksköterska, och kommer att assistera i deras arbete. Kliniken behandlar cirka 3500 patienter varje år, var av 80 procent tillhör Namibias ursprungsbefolkning San. Detta projekt kräver att du har vårderfarenhet. Med Namibias storslagna natur alldeles runt knuten blir din volontärtid på kliniken garanterat ett minne för livet!

Projektets syfte

Målet med projektet är att erbjuda volontärer möjligheten att uppleva den afrikanska vildmarken samtidigt som du bidrar med att, genom primärvård, tid och omvårdnad, förbättra livet för människorna i Namibia.

Volontärarbete

På kliniken kommer du att bidra till att ge primärvård till det lokala samhället och omgivande områden. Du kommer även assistera läkare och sjuksköterskor i deras arbete. Och kommer att ha möjlighet att ge praktisk support genom bland annat kontrollmätningar såsom blodtryck, hemoglobinnivåer och liknande.

Din ankomst och avfärd kommer att utgå ifrån projektet Räddningscenter för vilda djur, som ligger nära Windhoek flygplats. Om du vill kan du också arbeta med djuren på centret i några dagar.

Räddningscenter vilda djur

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Windhoek med bokad ankomst lördag dagen innan din volontärtid startar och hemresa lördag då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer och introduktion

Transfer från och till flygplatsen i Windhoek ingår i resans pris. Så gör även transport från djurräddningscentret till kliniken och tillbaka igen.

När du är på plats kommer personalen att visa dig runt och ge dig en introduktion till arbetet på kliniken. Är ni flera volontärer som anländer samma dag sker introduktionen i grupp. Både Hiv/Aids och TBC är vanliga sjukdomar i Namibia, under introduktionen får du utbildning i risker för smittöverföring och hur du skyddar dig mot smitta. Det är mycket viktigt att du är medveten om riskerna och att du följer de instruktioner du får.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
I ett enplans hus delar du boende med läkare, sköterskor och andra volontärer. Beroende på hur många volontärer som är boende samtidigt kan du ha ett rum för dig själv eller få dela med andra volontärer av samma kön. Rummen är enkla men sängarna är bekväma och täcken och kuddar finns. Duschar och toaletter är gemensamma. I huset finns kök samt vardagsrum med tv. Eluttag finns i alla gemensamma utrymmen (sydafrikanskt uttag).

MÅLTIDER
Tre måltider per dag ingår. Som volontärer lagar ni själva all mat tillsammans med personalen.

WI-FI / INTERNET
Wi-Fi finns på plats men det är inte så snabbt. Det räcker för att kolla sina mejl eller surfa lite, men inte för att t.ex. se film eller serier. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online via 3G, när signal finns.

LOKALTRANSOPRT
Vill du göra någon utflykt eller åka in till Windhoek för att t.ex. handla eller gå på internetcafé kan projektpersonalen hjälpa dig att ordna med transport.

FRITID
När du är ledig kan du passa på att bara ta igen dig och njuta av de vackra omgivningarna. Varför inte läsa en god bok och umgås med dina volontärkompisar. Du kan också åka in till Windhoek för att handla eller gå på internetcafé.

Upplev mer i Namibia

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Namibia som underlag för din placering.

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

Mer om reseförsäkring

​Visum

Svenska medborgare behöver inget visum för inresa i Namibia vid vistelser som inte överstiger 90 dagar. OBS! Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter din hemkomst.

Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Namibia. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. Projektet anser också att du som volontär bör vaccinera dig mot Rabies före avresa.

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev