Big 5

Pris Från. 18900 SEK

 • Alltid Resegaranti
 • Hjälp & Support
 • 1-24 Veckors resa

Sydafrika har ett fantastiskt djurliv och alldeles vid gränsen till Krügerparken ligger detta fantastiska naturprojekt. Här får du lära dig allt om Afrikas djurliv, men också vara med i det dagliga arbetet på campen. Ett oförglömligt äventyr , där du som volontär har chansen att få se Big 5 på riktigt! 

Volontärarbete med The Big 5 i Sydafrika

Din roll som volontär

I Balule Naturreservat kan du under några veckor vistas i den afrikanska bushen. Reserverat som är beläget i utkanten av den kända Krügerparken, finner du de fantastiska Big 5 tillsammans med en mängd andra djur.

Som volontär kommer du att lära dig vikten av en hållbar ekologisk miljö och hur man åstadkommer detta praktiskt i ett land som Sydafrika.  Projektet är i grunden upplagt för en 2-veckors vistelse, men vill man stanna fler veckor kan vi givetvis ordna detta. Under dessa 2 veckor kommer du få en helhetsupplevelse av den afrikanska bushen, vi lovar dig ett äventyr för livet!

Som volontär på Big 5-projektet kan en dag se ut såhär:

 • Bushvandring antingen morgon eller kväll med observationer av spillning, djurspår och olika växter
 • Lektioner i naturvård, ekologi och olika djurarters beteenden
 • Röjning och annat fysiskt arbete ute i bushen
 • Turer med öppen jeep i reservatet antingen förmiddag, eftermiddag eller kväll för att studera djuren och naturen.

Flera spännande aktiviteter ingår under ditt arbete på projektet, nedan får du se några av dessa aktiviteter som du får ta del av:

 •  Tre dagar i den världsberömda Kruger National Park
 •  Heldag utflykt med vandring och båttur vid Blyde Canyon
 •  Bush-walks
 •  Nattutflykter & sleep-out i bushen
 • Föreläsningar/seminarier
 • Heldag med att hjälpa och ta hand om sk. ”community dogs” tillsammans med organisation HALO.
 • Arbeta på Nourish Community Centre med barn & natur
 • Guidad tur i en lokal by

Projektets syfte

Reservatet har till uppgift att skapa en säker plats för dessa djur så att de kan leva i sin naturliga miljö. På the Big 5 läggs fokus på undervisning i seminarieform om djuren och den natur de är beroende av. Du kommer att lära dig vikten av en hållbar ekologisk miljö och hur man gör detta praktiskt i ett land som Sydafrika.

Samarbetspartner

Big Five-projektet drivs av en lokal organisation med lång erfarenhet av djurvård och volontärverksamhet. Projektet ligger i Balule Nature Reserve som gränsar till den stora Krügerparken. Bland de djur man kan få se där är elefant, leopard, noshörning, buffel och lejon – the Big 5. Tack vare detta samarbete kan Volontärresor erbjuda dig en välorganiserad och säker upplevelse. Det är en garanterat meningsfull och spännande vistelse.

Hur bokar jag min resa?

För varje bokning till detta projekt så betalar vår partner för att en hund ska bli steriliserad genom HALO! Du bokar din resa hos oss på 031 – 708 42 03 eller via hemsidan: www.volontarresor.se Klicka på den gröna knappen ”Boka” högst upp till höger.  När du har anmält dig till oss får du ett bekräftelsemail när din ansökan blivit registrerad hos oss. Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften på 2000 kronor i samband med detta. Anmälningsavgiften ingår i resans pris, summan dras av på slutfakturan, och när den är betald är du formellt anmäld. Vi skickar förberedande information i god tid före avresa.

Din vardag som volontär

Introduktion

Du möts på flygplatsen i Hoedspruit och får transport till reservatet och din projektplats. Väl på plats kommer du att få en genomgång av hur man arbetar med reservatet och vad parkens sysslor i övrigt består av. Med tanke på att du kommer att vistas bland farliga djur kommer mycket av introduktionen att handla om säkerhet.

Boende och mat

Projektet ligger knappt två mil norr om Hoedspruit inne i Balule Reserve. Du inkvarteras antingen i traditionellt byggda runda stenhus eller i husvagn. Det finns också ett utsiktstorn där man kan sova under bar himmel och två övernattningsplatser ute i bushen. Campen har elektricitet och rinnande vatten. Du står själv för handdukar och även myggnät om du vill ha det. Du ska även ta med sovsäck för övernattning utomhus. Mat ingår. Frukost och lunch lagar du själv medan middagen tillagas och äts gemensamt. På campen finns lektionssal och en liten swimmingpool. Internet och tvättservice ingår de två första veckorna, därefter får man använda det mot en avgift.

Lokala transporter

Tillsammans med andra volontärer kommer du att åka in till Hoedspruit för gemensamma aktiviteter och shopping. På grund av att campen ligger ute i vildmarken finns det ingen kollektivtraffik. De transporter som sker i samband med arbetet eller inom parken står projektplatsen för, observera att många av vägarna kan vara små och skumpiga.

Fritid

Sydafrika är känt för sina många olika utflyktsmål. Det finns en massa sevärdheter i närheten som väntar på att upptäckas. Annars brukar det vara skönt att bara ta det lugnt och vila under sin lediga tid. En varm rekommendation är att boka in ridtur i bushen genom vår partner, eller någon annan utflykt som de anordnar.  Kontakta oss för mer info om detta 🙂

Om landet där du volontärarbetar

Sydafrika är ett av Afrikas mest spännande länder. Landet utgör en intressant blandning av Europa, Afrika och Asien. Naturen är storslagen och full av kontraster. När du reser i Sydafrika får du säkert känslan av att du förflyttar dig mellan olika kontinenter. Sydafrika kallas regnbågsnationen, och innebörden blir tydlig när du har vistats i landet ett tag. Landets demokratiseringsprocess har pågått sedan början av 1990-talet och även om mycket har skett så återstår också en hel del. Några av de utmaningar som Sydafrika står inför är att minska fattigdomen och orättvisorna, att befästa demokratin och främja respekten för de mänskliga rättigheterna. Men den största utmaningen är troligen att bekämpa hiv- och aidsepidemin. När det gäller djur så hotar tjuvskyttet många arter, troféer och exklusiva produkter görs av ben och djurhud, vilket får förödande konsekvenser för den biologiska mångfalden. Som volontär kan du jobba inom djurprojekt i Sydafrika där man värnar om djuren samtidigt som man jobbar för att minska människans negativa påverkan på miljön.

Praktiskt för dig som volontär

Ansökningsblankett

När du gjort en bokning skickar vi en anmälningsavgift på 2000 kronor samt en ansökningsblankett som vi vill att du fyller i och återsänder till oss. Denna skickar vi sedan vidare till Sydafrika som förberedelse för din placering. Projektansvariga vill ha din ansökan innan de kan bekräfta din bokning.

Försäkring

Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du jobbar som Volontär. Volontärresor säljer en reseförsäkring som heter ”Leva utomlands” och som är giltig när du volontärarbetar (ingår i alternativ B). Du kan köpa den som ett komplement till din hemförsäkring eller för hela din volontärperiod. Däremot ingår en ansvarsförsäkring i resans pris. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någon annans egendom.

Visum

Om du ska stanna i Sydafrika längre än 90 dagar behöver du visum. Det är viktigt att vara ute i god tid efter som det normalt tar cirka två månader att söka och få visum. Om du arbetar som volontär i mer än 90 dagar så ingår visum i resans pris.

Flyg

Alternativ A – Flygbiljetten ingår inte i resans pris. När du bokar din resa får du ett flygförslag på en biljett via e-post som passar din resa. Om du är intresserad av förslaget så svarar du och meddelar ditt intresse. Du ska landa samma dag som projektet startar, dvs en måndag. Din slutdestination är Hoedspruit. Hemresan bokas till en måndag efter det antal veckor du ska jobba som volontär. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer.

Alternativ B – Flyg och försäkring ingår i priset. Om du bokar alternativ B ingår flygresa och reseförsäkring. Var noga med att kontrollera att namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har bland annat konkurrenskraftiga priser samt bra villkor för om- och avbokning av biljetten. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än vid vanliga reguljärflyg. 

Vaccinationer

För alla frågor om vaccinationer ska du ta kontakt med en vaccinationscentral i Sverige. Där vet man vilka vaccinationer som är nödvändiga i Sydafrika. Omständigheter kan snabbt förändras, men det är alltid du som avgör vilka vaccin du ska ta. Hepatit A och B rekommenderas vid alla utlandsresor. Under den torra perioden (juni-september) är det få mygg i området, dock ligger projektet i högriskområde för malaria och de flesta väljer att ta malariaprofylax under sin projekttid.

Donera till The Perfect World Foundation

Tack för att du stöder vårt arbete! Tack för din donation! Vi kommer att se till att din donation används där den behövs som mest för att skydda vår natur och vårt djurliv för nästa generation.

Till donationssidan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev