Pris Från. 11200 SEK

INDIEN, ASIEN

Skola, barnhem eller daghem i Jaipur

Upplev den vackra staden Jaipur, huvudstaden i Indiens största delstat Rajasthan. Jaipur är känd som den rosa staden och är det tredje hörnet i det som populärt kallas gyllene triangeln i Indien. Här kan du som volontär arbeta med barn på skola, daghem och barnhem. I din vistelse ingår också olika workshops, som yoga, indisk matlagning, hennamålning, bollywooddans och språkkurs i hindi.

Projektets syfte

Projektets som drivits sedan 2002 har som syfte att hjälpa barn från underprivilegierade områden med bättre omsorg samt främja ett kulturellt utbyte mellan Indien och utländska volontärer.

Volontärarbete

På projektet i Jaipur har du möjlighet att volontärarbete inom tre olika arbetsområden. Du väljer vilket när du är på plats i Indien, och kan välja mellan:

  • Undervisning på skola
  • Daghem
  • Barnhem

Dina arbetstider är cirka 5–6 timmar per dag, måndag till fredag, men du kan i regel jobba extra på eftermiddagarna. Volontärer arbetar vanligtvis två och två, beroende på hur många som är på plats samtidigt. Du kommer även att göra studiebesök på de andra projekten utöver det du valt.

Kicka på "Mer information" för att läsa mer om de olika volontäraktiviteterna för de olika arbetsområdena.

Mer information

  • Alltid resegaranti
  • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
  • 24 h support på plats och i Sverige
  • Personlig service
  • Mer än 13 års erfarenhet
  • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

ALTERNATIV A – När du bokar din resa med ”Alternativ A” ingår inte flygbiljett i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Jaipur med ankomst måndag mellan kl. 10:00–20:00, samma dag som dina volontärveckor startar. Din hemresa bokar du till söndag (helst eftermiddag/kväll) då dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

ALTERNATIV B – Om du bokar ”Alternativ B” ingår flygresa och reseförsäkring. När du får din biljett från oss var noga med att kontrollera att ditt namn, ankomst- och hemresedatum på biljetten stämmer. Våra biljetter har konkurrenskraftiga priser och bra villkor för om- och avbokning. Dessutom ges du ofta möjlighet att ta med mer bagage än med vanligt reguljärflyg. Bra för dig som ska vara borta lite längre!

Transfer och introduktion

På flygplatsen i Jaipur möts du upp av personal från projektet, och åker sedan till volontärcentret där du ska bo. Transfer tillbaka till flygplatsen inför din hemresa, ingår också i din resa.

Dina volontärveckor startar med en introduktion som inkluderar information om kulturellt ansvar, personlig säkerhet och uppförande samt information om volontärprojektet och volontärschema.

Inkluderade Workshops

Under dina volontärveckor ingår olika workshops. Exempel på workshops är yoga, indisk matlagning, hennamålning, Bollywooddans och språkkurs i hindi.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Du bor i ett volontärhus i centrala Jaipurs, med närhet till butiker, marknader, polisstation, postkontor, sjukhus och tågstation. Här finns nio sovrum med våningssängar, air-condition, och anslutande västerländsk toalett med duschmöjligheter. På boendet finns gemensamt säkerhetsskåp för pengar och andra värdesaker och tillgång till datorer, böcker och filmer.

På volontärercentret bor även 4–5 personal från projektets. Personalen fungerar som guider, tolkar och någon du kan vända dig till om du behöver råd eller stöd. Både när du volontärarbetar och under din fritid.

MÅLTIDER
Tre mål mat ingår och du äter på volontärboendet. Maten lagas av indisk personal och den kommer framförallt att vara vegetarisk. OBS! Lunch och middag ingår inte när du är på helgutflykt.

WI-FI / INTERNET
TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

LOKAL TRANSPORT
Lokal transport är billig och lättillgänglig, och är igång kl. 07–23. Övrig tid kan du ta dig fram med taxi eller Tuk-Tuk.

FRITID
På din fritid är det fritt fram att på egen hand utforska omgivningarna. Du kan göra utflykter som t.ex. vandra, besöka tempel eller testa paragliding. Eller besöka platser som Ciy Palace, Amber Fort, Monkey Temple och Jal mahal. Såväl under fritid som på arbetstid är lokala assistenter till din hjälp. Personalen på volontärcentret hjälper dig gärna med tips på utflykter som du kan göra på egen hand.

Upplev mer i Indien

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblankett (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblanketten och skickar tillbaka den till oss. Vi skickar den sedan vidare till Indien som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Indien för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

​Visum

Som svensk medborgare behöver du visum för inresa i Indien. För vistelse upp till 30 dagar ansöker du om ett E-Tourist Visa. För vistelser längre än 30 dagar ansöker du om ett Regular Visa. Visum kan du söka fram till 33 dagar före avresa.

HÄR SÖKER DU VISUM


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på 
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

​Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Om du reser med oss med ”Alternativ B” ingår reseförsäkring. Har du valt att resa med ”Alternativ A” ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Indien. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev