Pris Från. 10700 SEK

VIETNAM, SYDOSTASIEN

Barn-, äldreomsorg och undervisning
i Ho Chi Minh City

Vietnam, som gränsar till Kina, Laos och Kambodja, erbjuder fantastiska naturupplevelser som stränder, vattenfall, regnskog, men även storstäder. Här hittar du en unik kultur, spännande mat och vänliga människor. I Vietnam volontärarbetar du i staden Ho Chi Minh City, och ditt arbete fördelas mellan två av de fem olika projekt inom äldreomsorg, barnhem, omsorg av hiv-smittade barn och barn med funktionsnedsättning, samt undervisning.

Projektets syfte

Projektets syfte är att bidra till bättre omsorg för människor som kommer från underprivilegierade områden. Samtidigt som du som volontär är med och förbättrar livssituationen för dessa människor, får du möjlighet att upptäcka Vietnam på ett djupare plan än på en vanlig rundresa. Programmet ger dig också insikter i hur du själv är som person i ljuset av en annan kultur. Syftet är att främja ett kulturellt utbyte.

Volontärarbete

Som volontär arbetar du cirka 5–7 timmar per dag måndag till fredag och din tid fördelas mellan två olika projekt – ett på förmiddagen och ett annat på eftermiddagen. Du kommer även att göra studiebesök på de andra projekten som du arbetar med, och du har också möjlighet att välja vilka projekt du vill arbeta med, på plats i Vietnam.

Projekt du kan välja mellan:

 • Äldrevård
 • Barnhem
 • Omsorg av hiv-smittade barn
 • Omsorg av barn med funktionsnedsättning
 • Undervisning

Ingående information om dina volontäraktivitet på de olika projekten hittar du här…

Projekt Ho Chi Minh City

 • Alltid resegaranti
 • Ansvarsförsäkring ingår alltid i priset
 • 24 h support på plats och i Sverige
 • Personlig service
 • Mer än 13 års erfarenhet
 • Konkurrenskraftiga priser

Flygresa

Flygbiljett ingår inte i resans pris, men du får alltid ett förslag från oss till flygbiljett som passar din resa. OBS! Om du är intresserad av förslaget måste du meddela oss ditt intresse. Var noga med att kontrollera att ankomst- och hemresedatum på flygförslaget stämmer överens med ditt valda start- och slutdatum på volontärprojektet.

Om du väljer att boka flygresa på egen hand är destinationen Ho Chi Minh City med ankomst måndag, mellan 06:00–22:00, då dina volontärveckor startar. Hemresa bokar du mellan söndag 00:00 och måndag 23:59, när dina volontärveckor är avslutade.

OBS! Det är viktigt att du meddelar oss dina resplaner innan du åker.

Transfer

Du möts upp på flygplatsen av en representant från projektet som tar dig med till volontärboende i Ho Chi Minh City. Transfer till flygplatsen inför din hemma resa står du själv för, personal från projektet hjälper dig.

Introduktionsdagar

Din volontärtid inleds med introduktionsdagar där du bland annat får information om Vietnam, projektet och din roll som volontär. Du får möjlighet att göra olika utflykter till bland annat Mekong Delta – en vacker flodregion och Mui Ne – en badort öster om Ho Chi Minh City. Du kan också delta i olika workshops, som vietnamesisk matlagning. OBS! Utflykter och workshops bokas på plats mot en tillkommande kostnad.

Boka resa

Du bokar din resa genom att klicka på den orangea knappen ”Boka Resa”. Du kan också starta din bokning genom att välja ett grönmarkerat startdatum i kalendern. Bokning via telefon görs på 031–708 42 03.

Boka resa

Anmälningsavgift

När du bokat din resa får du ett bekräftelsemail från oss och en faktura för anmälningsavgiften på 2000 kronor. När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften är du formellt anmäld till projektet.

OBS! Anmälningsavgiften ingår i resans pris, vilket innebär att 2000 kronor dras av på din slutfaktura.

Informationspaket

Vi skickar förberedande information till dig i god tid före din avresa. Informationspaketet innehåller mer ingående information om projektet, arbetsschema, aktiviteter och packlista mm.

Boende, mat och fritid

BOENDE
Under introduktionsveckan bor du i ett volontärhus i Ho Chi Minh City. Beroende på hur många volontärer som bor samtidigt, kan du eventuellt få dela rum med andra volontärer. Efter introduktionsveckan kan du att välja mellan att bo kvar på volontärboendet eller bo hos en värdfamilj under resterande volontärveckor.

MÅLTIDER
Tre mål mat om dagen som du äter på volontärboendet och/eller hos din värdfamilj, ingår i resans pris. OBS! Lunch och middag ingår inte när du är iväg på helgutflykt.

WI-FI / INTERNET
Wifi finns tillgängligt på volontärhuset. TIPS! Du kan köpa ett lokalt SIM-kort direkt på flygplatsen för att kunna vara online och ringa när du vill, när mottagning finns.

FRITID
På din fritid, kvällar och helger, kan du utforska omgivningarna och upptäcka Ho Chi Minh City. Ta en tur till badorten Mui Ne öster om Ho Chi Minh City. Du kan också åka till White Sand Dunes-öknen. Ett måste när man reser i Vietnam.

Upplev mer i Vietnam

Ansökningsblankett

När du bokat din resa hos oss skickar vi en ansökningsblanketten (tillsammans med anmälningsavgiften). Du fyller i ansökningsblankett och skickar den till oss, vi skickar den sedan vidare till Vietnam som underlag för din placering.

Utdrag ur polisens belastningsregister

Tillsammans med ansökningsblanketten måste du även bifoga ett utdrag ur polisens belastningsregister, viket är ett krav från Vietnam för den som ska jobba med barn och ungdomar. Du får information från oss om hur du går tillväga för att beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister, efter din anmälan.

Visum

Som svenskmedborgare behöver du ansöka visum för inresa i Vietnam om du ska stanna i landet längre än 15 dagar.

Här söker du visum


Eftersom inreseregler kan komma att ändras rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad på
Sweden Abroads hemsida. Kom ihåg! Det är ditt eget ansvar att hålla koll på in- och utresereglerna.

Sweden Abroad

Försäkringar

ANSVARSFÖRSÄKRING
I resans pris ingår en ansvarsförsäkring. En ansvarsförsäkring gäller för tillfällen då du som privatperson krävs på skadestånd för att oavsiktligt ha skadat någon eller någons egendom.

RESEFÖRSÄKRING
Du ansvarar själv för att ditt försäkringsskydd täcker sjukdom, skada och stöld medan du reser och jobbar som volontär. Volontärresor säljer reseförsäkringen ”Leva utomlands” som täcker sjukdom, skada och stöld med mera vid volontärarbete. Du kan köpa ”Leva utomlands”-försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring, eller för att gälla under din volontärperiod.

MER OM RESEFÖRSÄKRING

Vaccinationer

Tänk på att vaccinera dig cirka en månad innan avresa. Hör efter med din vaccinationscentral vilket skydd du behöver för att resa till Vietnam. Vi rekommenderar alltid att du har fullgott skydd mot Hepatit A och B, Stelkramp och Kolera, oavsett resmål. 

Kom ihåg! Omständigheterna kan förändras snabbt, och epidemier kan bryta ut. Du ansvarar själv för att hålla dig informerad, och för vilket vaccinationsskydd du vill ha.

Boka resa

Bilder från projektet​

Prenumerera på vårt nyhetsbrev