Mina 3månader på barnhem och skola i Moshi

Mina 3månader på barnhem och skola i Moshi

Jag har alltså varit i Moshi i Tanzania i 3 månader och jobbat på ett barnhem och skola och måste säga att det nog är dom mest fantastiska månaderna jag varit med om. Vilken upplevelse! Inte bara för att alla barn är helt underbara och fantastiska på alla sätt och vis utan också för att man inser hur bra man själv faktiskt har det. Dessa barn hade långt ifrån iPads, telefoner eller annat som är så naturligt här men detta fick en också att inse att det materiella är faktiskt bara en pytteliten del och långt ifrån den viktigaste aspekten till vårt eget välbefinnande, något dessa barn mer än en gång visade.
Sedan såklart har det varit tufft också och det har varit skönt att vi var ett gäng volontärer som kunde dela alla upplevelser. Att se fattigdom där en stor del av befolkningen står helt utan skyddsnät är tufft och att sedan inse att man faktiskt inte kommer kunna hjälpa alla var också något som tog ett tag att smälta.
Men även om vår tid där i Moshi som sagt inte hjälper alla har det (förhoppningsvis) hjälpt några. Så man får se det så att en kan inte göra allt men alla kan göra något. Och något har då jag lärt mig. Åk alla som funderar på det (och som inte gör det) för det är något man inte kommer att ångra. Jag kommer iallafall inte att göra det, i så fall ångrar jag att jag inte gjorde det tidigare!
Tack för det och dom fantastiska minnena man nu kan bära med sig!

 

Med vänliga hälsningar,

Josefina

Projekt

Fler berättelser

Ebba undervisade på Bali

Jag har nyss spenderat 3 veckor på Bali med volontärresor och jag kan enkelt säga att jag har njutit av varje minut. Att åka dit själv lite nervöst. Det var första långresan jag gjorde ensam. Jag visste heller inte vad

Läs mer »

Sofia på Baby Rhino i Sydafrika

Mitt första intryck När jag anlände på flygplasten i Johannesburg var Gary från projektet väldigt snabb att hitta mig. Han kom fram till mig och presenterade sig. Han hjälpte mig sedan att köpa ett sydafrikanskt sim-kort så jag kunde använda

Läs mer »

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev