Namibia

Detta fantastiskt spännande land vid södra Afrikas västkust erbjuder ett unikt ökenlandskap. I väster mot Atlanten ligger den så kallade Skelettkusten med en av världens äldsta kustöknar, när Atlantens kalla vatten slår mot den heta sanden bildas en nästan konstant dimma längst hela stranden. Trots detta är luftfuktigheten mycket låg längst kusten förra att vara som högst vid Caprivi Strip. I östra Namibia finner man den välkända Kalahariöknen.

Se & göra

När du är ledig från volontärarbetet finns det spännande sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta dig med. Här listas några:

Natur/ Naturparker

Etosha nationalpark ligger i de norra delarna av Namibia och är en blandning av gräsmark, buskmark och sandområden.
I Etosha finns en stor sjö som under stora delar av året är torrbelagd men under regnperioden är fylld med vatten och har ett blomstrande djurliv. I parken finns ungefär finns det många olika däggdjur, fåglar och reptiler.
Här kan du få se den svarta noshörningen, elefanter, lejon, geparder och leoparder.

Fish River Canyon är världens näst största kanjon, det är bara Grand Canyon i USA som är större. Den längst floden i Namibia, Fish River har skurit sig ner i platån och skapat detta beundransvärda landskap. De djupaste ravinerna är 550 meter djupa.

Väder

Åker man till Namibia kan man räkna med att få påhälsning av solen, faktum är att det är ett av de soligaste länderna i världen. I snitt har Namibia 300 dagar med sol per år! Namibia täcks till stor del av öken och det är inte ovanligt med dagstemperaturer över 40 grader och sedan minusgrader under natten.

Namibias regnperiod sträcker sig mellan november – mars men det faller inte särskilt stora mängder regn i ökenområdena.
I nordöstra Namibia är det subtropiskt klimat och det är här den mesta nederbörden faller, runt 600 mm per år.

Priser

  • Vatten (1,5 liter): ca 9 kr
  • Läsk (33 cl): ca 5 kr
  • Middag på lokal restaurang: ca 50 kr
  • Lokal transport (taxi 1 km): ca 11 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev